graphicanews

HP LATEX R SERIES

Η HP φέρνει την εκτύπωση Latex σε άκαμπτα υλικά

την 2 Απριλίου, 2018

Η Latex τεχνολογία εκτύπωσης της HP υπάρχει στην αγορά αρκετά χρόνια τώρα και όταν παρουσιάστηκε κατάφερε να αποτελέσει μία πολύ καλή εναλλακτική πρόταση της εκτύπωσης solvent, η οποία, παρά την ικανοποιητική ποιότητά της, παρουσιάζει κάποιες αδυναμίες όσον αφορά στα περιβαλλοντικά ζητήματα και στην υγεία του ανθρώπου.

Σήμερα, η HP προχώρησε την τεχνολογία της ένα βήμα παραπέρα παρουσιάζοντας την δυνατότητα εκτύπωσης Latex και σε επίπεδα υλικά.
Η νέα αυτή προσθήκη στη γκάμα προϊόντων της εταιρείας επιτρέπει την παραγωγή ακόμα περισσότερων εφαρμογών Οπτικής Επικοινωνίας, καθώς, τα τελευταία χρόνια οι ψηφιακές εκτυπώσεις σε άκαμπτα υλικά γνωρίζουν ιδιαίτερη άνθιση.

Η παρουσίαση της τεχνολογίας Latex R (προφανώς από την αγγλική λέξη Rigit), συνδυάστηκε και με την παρουσίαση για πρώτη φορά της δυνατότητας εκτύπωσης λευκού χρώματος στις εκτυπώσεις Hp Latex R.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, σε αντίθεση με την τεχνολογία εκτύπωσης UV, η οποία δημιουργεί ένα παχύ στρώμα μελάνης που καλύπτει πλήρως τα υλικά εκτύπωσης, τα μελάνια νερού Latex της HP, διατηρούν την εμφάνιση και την υφή του μέσου εκτύπωσης και παρέχουν άοσμες εκτυπώσεις οι οποίες είναι ασφαλείς τόσο για το περιβάλλον όσο και για τους χειριστές των εκτυπωτών.